Taustakuva on ko. talon kattolaudoituksesta.

Sivujen materiaalin luvaton käyttö ja kopioiminen kielletty.

tiistai 9. elokuuta 2005

Myyntiesite ja myyntikuvat ,syksy 05

Lähtökohtana oli löytää uusi tai uudehko kiinteistö, jossa ei saanut olla mitään remontteja tulossa. Meillä ei ollut talonrakennuskokemusta eikä rakennusalan tai hirsirakentamisen osaamista.

Rauhalliselta paikalta löytyikin sitten hienon näköinen hirsitalo. Nimenomaan myyntiesitteen tiedot ja kuvat johdattivat katsomaan paikkaa. Esitteen ja välittäjän mukaan kiinteistö oli vain muutaman vuoden ikäinen ja sitä markkinoitiin hyväkuntoisena. Myyntiesitteessä ei ollut mainintaa epäselvyyksistä, puutteista tai keskeneräisyydestä. Tontilta löytyi esitteen mukaan vielä asianmukainen hevostallikin ja kiinteistöä markkinoitiin ammattilaisen rakentamana, ammattilaisen, jolla oli rakennusliike.
Itse talonrakentajat asuivat kohteella eli kiinteistö oli ollut vain alkuperäisellä omistajallaan.
Kiinteistön esittelyä hoiti Akaan seudun OP:n välitysliike. OPKK:n välittäjä kertoi rakentajan olevan rakennusmestari, joka oli rakentanut paljon hirsitaloja mm. lähistölläkin.
(sitä että tämä lähistöllä oleva edellinen rakennushanke oli myös todettu rakennusvirhekiinteistöksi ja myyjä puolisoineen olivat joutuneet vastuuseen virheistään, ei kerrottu, tämä selvisi meille myöhemmin)
Esittelyissä "asianmukaisen hevostallin" luona ulkona oli poni sekä suurikokoinen hevonen.


( myyntiesite kokonaisuudessaan löytyy täältä )

Esitteen kuva olohuoneesta keittiöön päin. Kuvassa on kohta, jossa kattoa kannattavan pilarin alla ei ole mitään tukea. Tätä puutetta ei kertonut eikä kirjannut rakennusviranomainen - eikä kuntotarkastaja.

Näiden kuvien ja myyntiesitteen tietojen  perusteella lähdettiin kiinteistöä katsomaan. Moni kakku päältä kaunis..
esitteen kuva talosta, talon edessä oli kukkapenkin edessä "suihkulähde".



esitteen kuva "asianmukaisesta hevostallista"

Myyntikuvakuva olohuoneen erkkeristä. Myöhemmin selvisi että tässä samassa tilassa on pakkasta talvella (lämpökuvaukset).



Rakennuksen todellinen kunto alkoi paljastua pikkuhiljaa. 
Reklamaatioita vikojen todentamista seurasi v.2007 mittava piilovirhevakuutuksen turvin toteuttu laatuvirheremontti, joilla ei valitettavasti päästy edelleenkään osto-olettamaa vastaavaksi.




Välittäjän toiminnasta ja välitysliikkeen saamasta varoituksesta voi lukea täältä
ja kaupan jälkeisistä tapahtumista täältä


©kiinteistökauppa.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?